![]() |
Pandispanya Keki Tarifi Ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pandispanya Keki Tarifi Ve YapılışıPandispanya keki tarifi ve yapılışı keki tarifi ve yapılışı keki tarifi ![]() Klasik Sade Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 4 Türk Kahvesi Fincanı Un, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() Klasik Kakaolu Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 2 Yemek Kaşığı Kakao, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() Nişastalı Sade Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 4 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() pandispanya Pandispanya keki tarifi ve yapılışı Nişastalı Kakaolu Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası, 2 Yemek Kaşığı Kakao, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() Yoğurtlu Sade Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 4 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() Yoğurtlu Sade Pandispanya (18 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 3 Adet Yumurta, 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt, 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı, 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() Çeşitli En Leziz Pandispanya Tarifleri Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker, 3 Türk Kahvesi Fincanı Un, 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Kakao, 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ, 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya ![]() Çikolatalı Pandispanya (22 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 1 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Su Bardağı Un, 1 Su Bardağı Yoğurt, 2 Yemek Kaşığı Kakao, ½ Su Bardağı Sıvı Yağı, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Paket Vanilya, 80 Gr ![]() 80 Gr ![]() ![]() Krem Şantili Pandispanya (24 cm’lik kalıp için) Malzemeler: 4 Adet Yumurta, 1,5 Su Bardağı Toz Şeker, 1 Paket Krem Şanti (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış), 2,5 Su Bardağı Un, 1 Yemek Kaşığı Kakao, 1 Çay Bardağı Sıvı Yağı, 1 Paket Kabartma Tozu ![]() Pandispanya Yapılışı Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın ![]() ![]() Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın ![]() Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin ![]() ![]() NOTLAR Pandispanyanızın yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpmanız çok önemli ![]() ![]() Pandispanyanıza ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan sonra, şeker eridiğinde ekleyin ![]() Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin ![]() Kalıbınızı mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin ![]() ![]() ![]() Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin ![]() Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın ![]() Yoğurtlu pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok, özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir yapısı oluyor ![]() Afiyet Olsun Meleklerime Yemek blogları arasında en iyilerinden biri hünerli bayanlar’ın sahibi Müge Hüner’den alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|