Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, puding, tarifi

Kestaneli Puding Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Puding Tarifi



Kestaneli Puding Tarifi






Malzemeler:

240 g ( 1 1/4 bardak) sut kremasi

17 g (1 1/3 yemek kasigi) tuzsuz tereyagi

1 1/2 cm lik boyuna cizilmis vanilya cubugu (ya da 1 tatli kasigi vanilya esansi)

4 yumurta sarisi

24 g (2 yemek kasigi seker)

17 g (1 1/2 yemek kasigi) kestane puresi (benim kullandigim sekerli pureydi)

12 parca kestane sekeri (Yarisi pudingin icine, yarisi uste susleme icin kullaniliyor Yari yariya azaltabilir, ya da hic kullanmayabilirsiniz)

5 tatli kasigi seker (karamelize etmek icin)






Yapılışı:


Firininizi 120C ye isitin Bes tane (7 1/2 cm capli) puding kabini hazir edin Bir tencerede, tatlinin su banyosu icin su kaynatin Gereken kaynar su miktari, kullanilan firin tepsisinin boyutlarina gore degisiyor Kaliplarinizi firin tepsisine yerlestirdikten sonra, firin tepsisindeki suyun yaklasik 2 1/2 cm yukseklikte olmasi gerekiyor


Kestane sekerlemelerini ikiye bolun ve kaliplarinizin her birine bir iki parca koyun Krema, tereyagi ve vanilya cubugunu, bir sahana alin ve tereyagi eriyinceye kadar isitin Orta boy kasede yumurta sarilari ve sekeri cirpin Sonra buna sirasiyla kestane puresini ve sicak sut kremasini da ekleyin, ve her seferinde cirparak, karsimin butunlesmesini saglayin Elde ettiginiz karisimi suzgecten gecirin Vanilya cubugunun taneciklerini bicakla siyirip, sutle karisima ekleyin Cubugu hemen elden cikarmayin; yikayip, kurulayin ve yine kullanmak uzere saklayin Karisimin yuzeyine bir kagit havlu ya da pisirme kagidi koyup, yavasca kaldirarak, hava kabarciklarindan kurtulun Puding kaplarina esit olarak paylastirin Kaplari firin tesisine yerlestirin ve firin tepsisinin icine, 2 1/2 cm yukseklige gelinceye kadar kaynar su koyunn Yaklasik 40 dakika ya da, pudinglerin sadece ortasi hareketli kalincaya kadar pisirin Firindan aldiktan sonra, kaliplari ici buz dolu bir baska tepsiye oturtarak sogutun


Tatlilar soguduktan sonra, her birinin uzerine 1/2 tatli kasigi seker dokup, purmuzle, ya da firininizda alazlayin Sonra ayni islemi, ayni miktarda sekerle tekrarlayin Kalan kestane sekerlerinizle pudinglerin uzerini susleyin Kestane sekerlerinin surubu kalmissa, arzuya bagli olarak kestaneleri glazurleyin










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.