![]() |
Pirojki Tarifi, Pirojki Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirojki Tarifi, Pirojki Nasıl YapılırMalzemeler Hamuru için 125ml ılık su 1 paket kuru maya ( 7g) 470gr un 1 ½ çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı şeker 125ml süt 1 yumurta + 1 yumurta beyazı (sarısını fırında pişireceklerimizin üzerine kullanacağız) 125gr ayçiçek yağı 1 kutu krema (200 ml) İç malzemesi: 1 küçük soğan ince doğranmış 400gr orta yağlı kıyma tuz ve karabiber Pirojki Yapılışı Evvela hamur u yapmak ile başlıyoruz ![]() Karıştırma kabına, un , tuz, yumurta, yağ, süt, krema ve mayayı alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz ![]() Hamuru dinlenmeye mayalanmaya bırakın ben bir gece dinlendirdim ![]() ![]() ![]() Harcı için minik doğradığımız soğanlar ile kıymayı karıştırın tuz ve karabiber ilave edin ![]() ![]() Hamurdan ufak toplar yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurta sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180C 25dakika pişirin ![]() ![]() Fırında yapmak yerine kızartmasını tercih ederseniz, aynı işlemleri yapıp, kızgın yağda kızartıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|