![]() |
Kaz Boğazı Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaz Boğazı Tatlısı TarifiKaz Boğazı Tarifi Resimli Kaz Boğazı Malzemeleri: Hamuru için: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 yumurta Yarım paket kabartma tozu Yarım limon 1 çay kaşığıtuz Alabildiği kadar un İç harcı için: 1 kase ceviz Nişasta Üzeri için: 150 gr tereyağı Şerbeti için: 3 ![]() ![]() 3 su bardağısu Yarım limon ![]() Kaz Boğazının Yapılışı: Tatlımızda şerbet soğuk kullanılacağı için ilk önce şerbeti hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezeleri 8′er tane olmak üzere iki gruba ayırıyoruz ve aralarına nişasta serperek baklava hamuru gibi incecik açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kısık ateşte erittiğimiz tereyağını, tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerinde gezdiriyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz ![]() ![]() Şerbetini çeken tatlımızın üzerine arzuya göre yeşil fıstık ya da ceviz serpiyoruz ve servis ediyoruz ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|