Nevzine Tatlısının Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nevzine Tatlısının YapılışıNevzine tatlısının yapılışı ![]() Malzemeler : Nevzine Tatlısı/Kayseri 5 su b un150 gr tereyağı 1 çay b zeytinyağı1 p Kabartma tozu3 çorba k yoğurt3 çorba k tahin1 su b cevizŞerbeti için: 3 su b su3 su b tozşeker1 çay b pekmezHazırlanışı : 150 gr yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alın Daha sonra üzerine zeytinyağı yoğurt toz ceviz kabartma tozu yoğurt ve tahin ekleyerek karıştırın En son unu ekleyerek kısa süre yoğurun Yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın Üzerine çatal ile desen yaptıktan sonra 180 derecede kızarana kadar pişirin![]() Diğer tarafta su şeker ve pekmez ile şerbetini hazırlayın Pişip ilk sıcaklığı çıkan nevzineninÜzerine sıcak şerbetini dökerek şerbeti çekince servis yapın |
|
|
|