Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kıymalı, mantı

Kıymalı Mantı Börek

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Mantı Börek



Kıymalı Mantı Börek




Malzemeler

3 adet yufka
Kıymalı Harç İçin

400 gr kadar kıyma
1 adet soğan
4 - 5 adet sivri biber
2 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, köri, pul biber
Börek Harcı İçin

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yapılışı

Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın
Yufkayı serin Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın
Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin











Alıntı Yaparak Cevapla

Kıymalı Mantı Börek

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Mantı Börek



Kıymalı Mantı Börek

Malzemeler

- 3 adet yufka

Kıymalı Harç İçin

- 400 gr kadar kıyma

- 1 adet soğan

- 4 – 5 adet sivri biber

- 2 adet domates

- 2 – 3 diş sarımsak

- Tuz, karabiber, köri, pul biber

Börek Harcı İçin

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı süt

Yapılışı

1 Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın

2 Yufkayı serin Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın

3 Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin

4 Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.