![]() |
Kıymalı Mantı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Mantı BörekKıymalı Mantı Börek Malzemeler 3 adet yufka Kıymalı Harç İçin 400 gr ![]() 1 adet soğan 4 - 5 adet sivri biber 2 adet domates 2 - 3 diş sarımsak Tuz, karabiber, köri, pul biber Börek Harcı İçin 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı süt Yapılışı Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkayı serin ![]() ![]() ![]() Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün ![]() ![]() Fırından çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça ile servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kıymalı Mantı Börek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Mantı BörekKıymalı Mantı Börek Malzemeler - 3 adet yufka Kıymalı Harç İçin - 400 gr ![]() - 1 adet soğan - 4 – 5 adet sivri biber - 2 adet domates - 2 – 3 diş sarımsak - Tuz, karabiber, köri, pul biber Börek Harcı İçin - 3 adet yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı süt Yapılışı 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|