Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtır, milföylü, tarifi

Milföylü Çıtır Börek Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Çıtır Börek Tarifi



Milföylü Çıtır Börekler nasıl yapılır


Malzemeler

2 yufka

Kızartmak için sıvı yağ

16 adet kürdan

250 gram yağsız kıyma

5 orta boy haşlanmış patates

2 orta boy soğan

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber


Milföylü Çıtır Börekler Yapılışı

Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanı ve kıymayı birlikte 3-5 dakika kavuralım Ateşten alıp tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu, haşlanmış ve rendelenmiş patatesi ilave edip karıştıralım Bir yufkayı serip sigara böreği keser gibi sekiz üçgen parçaya keselimGeniş kenarlarına kıymalı içi paylaştırıp rulo yaparak kendi etraflarında döndürüp yuvarlak bir şekil verelim Yufkaların açıkta kalan uçlarını kürdan batırarak sabitleyelimBütün yufka parçalarını aynı şekilde hazırlayıp bol yağda harlı ateşte arkalarını kızartıp kağıt havlu üzerine alalım













Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.