Resimli Talaş Böreği Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Talaş Böreği YapılışıResimli Talaş Böreği Yapılışı Talaş Böreği, Talaş Böreği Tarifi Talaş Böreği Nasıl Yapılır Talaş Böreği Oktay Usta Resimli Talaş Böreği Yapılışı Malzemeler : * 12 adet milföy hamuru * 200 gr kuzu eti* 2 soğan * 1 kase bezelye * 1 tutam maydonoz * taze kekik * 1 yumurta * tuz,karabiber * sıvıyağ Üzeri için: * susam * çörek otu Hazırlanışı : İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmuış maydanozu ekleyin Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın Ve milföyleri zarf gibi kapatın Börekleri yağlanmış tepsiye alın Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin Talaş böreği lezzetinde pratik bir börek![]() ![]() ![]() |
|
|
|