![]() |
Mantarlı Böbrek Nasıl Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Böbrek Nasıl Yapılışı![]() MALZEMELER • 4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış) • 4 Dilim Ekmek (2 sin kalınlığında kesilip kabukları alınmış) • 1 Yumurta • 125 gr (1 / 2 su bardağı) Süt • 60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin • 4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış) • 250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış) • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 kahve kaşığı tuz • 1 kahve kaşığı karabiber • 4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ • 4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak) Mantarlı Böbrek yapılışı Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan Mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir ![]() Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz ![]() Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu Karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara Bırakınız ![]() Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız ![]() Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir Tavaya koyarak orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|