Kahveli Pasta Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahveli Pasta TarifiKahveli pasta tarifi Malzemeler: PASTANIN KEKİ İÇİN 4 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1+1/2 su bardağı un 2 tepeleme yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sıvıyağ Pastanın kreması için: * 1 yumurtanın sarısı * 7 yemek kaşığı şeker * 2 yemek kaşığı un * 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası * 2 su bardağı süt * bir paket vanilya * 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı * yarım paket bitter çikolata Islatmak için: 1 su bardağı kaynamış su 2 yemek kaşığı granül kahve 1 yemek kaşığı tozşeker üstüne: rende çikolata parçaları çikolata kaplı kahve çekirdekleri Yapılışı: 1 Önce kremayı hazırlayın Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın 2 Un, kakao ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın 3 Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin 4 Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve parçalanmış bitter çikolatayı ilave edip soğumaya bırakın 5 Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın 6 Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın 7 Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin 8 Bu arada ıslatmak için gerekli malzemeleri karıştırıp ılınmaya bırakın Krem şantiyi soğuk sütle çırparak buzdolabında bekletin 9 Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine üçe kesin 10 Kekin bir parçasını ıslatıp servis tabağına alın Kremanın yarısını sürüp ikinci parçayı kapatın 11 Tekrar ıslatıp kalan kremayı ve kek parçasını yerleştirin 12 Son kek parçasınıda ıslatıp kremşanti ile kaplayın Bıçakla verev dalgalar çizerek üstüne şekil verin 13 Çikolata kaplı kahve çekirdekleri ve çikolata rendesi ile süsleyerek dolapta en az 2 saat, tercihen bir gece dinlendirdikten sonra sevis yapın Afiyet olsun |
|