Sevgililer Günü Pastası Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgililer Günü Pastası TarifiSevgililer Günü Pastası Pasta Tarifleri Sevgililer Günü Pastası nasıl yapılır resimli Sevgililer Günü Pastası için gerekli malzemeler Pandispanyası için: 4 yumurta 1 su b tozşeker 1,5 su b un 1 p kabartma tozu 1 p vanilya yarım portakal suyu Kreması için: 2,5 poşet çilekli damla çikolatalı kremşanti 2 su b süt 1 kase frambuaz Süslemek için: ½ poşet sade kremşanti kalp şeker Yapılışı: Pandispanyası için bir karıştırma kabına 4 adet yumurtanın akını ekleyinYumurtanın sarısını diğer bir kaba alın Yumurta aklarının üzerine toz şekerin yarısını ekleyin Mikserle çırpın Diğer kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan toz şekeri ekleyip çırpın ve diğer karıştırma kabına ekeleyin Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu ekleyinÜzerine portakal suyunu ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın Kalpli kek kabını yağlayın üzerine karışımı ekleyin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Kreması için ise karıştırma kabına toz çilekli damla çikolatalı kremşantileri bir kaba alın zerine süt ekleyip çırpın Pişen kalpli pandispanyayı ortadan 2 ye kesinPandispanyalarımızın her katını sütle veya ben frambuazların suyunu süzerek bu meyve suyunu ıslatmak için kullandım sizde o şekilde yapabilirsiniz Üzerine kremşantiyi sürün meyveleri koyun diğer pandispanya kekimizi üzerine koyup kapatınTekar kremşantiden sürünSade krem şantimizi krema sıkma torbasına koyup istediğiniz bir uç takıp pastanın kenarlarına sıkın Üzerlerine renkli şekerlemeler ile süsleyip servis edin |
Sevgililer Günü Pastası Tarifi |
08-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sevgililer Günü Pastası TarifiFrambuazlı pasta Malzemeler: pandispanyası için 4Yumurta 4Fincan şeker 4Fincan un 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi Kreması için: 1 lt süt 1 su bardağı şeker 4 kaşık un vanilya 1 yumurta 1 paket kremşanti Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin Üzeri için de 1 paket kremşanti, frambuaz, çok az pembe gıda boyası Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır karıştırılır Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır175 derecede 35 dakika kadar pişirilir Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur Fıstıklı Pasta Malzemeler: 6 adet yumurta 2 bardak şeker 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr margarin 2 yemek kaşığı yer fıstığı Hazırlanışı: 6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın İçine erimiş margarini atıp karıştırın Fıstıkları mikserde un haline gelene kadar kıyın, tozşeker ve yumurta karışımına ilave edin Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip çırpın Bu karışımı yağlanmış fırın kabına koyun 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında 30 dakika bekletin Soğuyan keki ortadan enlemesine kesip içine önce krem şanti, sonra fıstık ezmesi sürün Krem şantinin kalanını spatula yardımıyla kekin üzerine sürüp fıstıkla kaplayın Meyveli Tart Malzemeler: Taban: 100 gram yumuşak tereyağı 1 adet hafif çırpılmış yumurtanın yarısı (yarısı kremada kullanılacak) 1/2 kahve fincanı yoğurt 1 paket vanilya 1/2 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı pudra şekeri Aldığı kadar un Krema: 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tozşeker 1 adet çırpılmış yumurtanın diğer yarısı 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 1/3 paket (200gr lık) labne peyniri ( 70 gr kadar) Hazırlanışı: 1 yumurtayı hafifçe çatalla çırpıp yarısını taban hamurunu hazırlayacağınız kaba alın Tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı elinizle karıştırın Kabartma tozunu ve unu (azar azar) ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 10 dakika dinlendirin Tart kalıbına hamuru yayın Kenarları yüksek tutun Çatalla ortasını bolca delin Önceden 175º C' de ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin Kreması için bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocağın üzerinden alın ve arada bir karıştırarak biraz soğutun Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı yayın Buzdolabına kaldırın Servis yapacağınız zaman meyveleri dizin Bazı meyveler karardığı için servisten önce dizilmesi önerilir Meyveleri dizip üzerine tart jölesi döküp öyle de buzdolabına kaldırabilirsiniz Muzlu rulo pasta Malzemeler: Kek malzemeleri: 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda) 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu Krema malzemeleri: litre süt 3 yemek kaşığı un 4,5 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao 1,5-2 muz hindistan cevizi isterseniz dövülmüş ceviz Kekin hazırlanması: 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (çok sıkı sararsanız kek yırtılır) Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (çok soğuk olmasın)Ilıyınca ruloyu açın Üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serpin Profiterollü pasta Malzemeleri: Paket kakaolu hazır pasta keki Profiterol için: 125 gr margarin 1/2 su bardağı süt 12 çorba kasığı un 1/2 su bardağı su 5 yumurta 1 tutam tuz İçinin beyaz kreması için: 3 su bardağı süt 2 çorba kasığı un 2 çorba kaşığı nişasta 5 çorba kasığı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya Çikolata kreması: 2,5 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı şeker 2 su bardağı süt 1 paket bitter çikolata 1 çay kaşığı sıvı yağ Krem şanti: 1 paket krem şanti yarım su bardağından biraz fazla süt Profiterol yapılışı: Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkılır: Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır Beyaz krema yapılışı: Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur Çikolata kreması yapılışı: Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir Pastanın yapılışı Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır |
|