Zeytinli Açma Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Açma Nasıl YapılırZeytinli Açma Tarifi Zeytinli Açma nasıl yapılır Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı YONCA sıvıyağ 1 tane yumurta 2 çorba kaşığı tozşeker 1 tane yaş maya(42 gr) 1 küçük kutu zeytin ezmesi Tuz Alırı kadar un 1 paket yumuşamış margarin Çörek otu Zeytinli Açma Tarifi Sütü ve sıvıyağı çukur bir kaba alıp içine yumurta akını,tuzu,şekeri koyup karıştıralımMayayı ilave edip eritelimUnunu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğuralımHamuru 4 bezeye bölelimHer bir bezeyi tezgahın üzerinde merdaneyle incecik açıp 1/4 margarini sürüp rulo sarıp bir eksen etrafında döndürelimBir kaç kere çubuk kırıp katlar gibi hamuru katlayıp tekrar silindir gibi tezgahta yuvarlayalımBir karış büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgahta elimizle biraz bastırarak açalımÜstüne 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürüp rulo saralımSimit şekli verelimÜstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelimYarım saat kadar dinlendirip ısıtılmış 180C'de pişirelim |
|