Milföylü Tavuk But Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Tavuk But Nasıl YapılırMilföylü Tavuk But Tarifi Milföylü Tavuk But nasıl yapılır Malzemeler 4 adet tavuk baget 4 adet milföy hamuru Milföylü Tavuk But Yapılışı Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın ![]() Kaynayan tencereye tavuk baget, tuzu ekleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın ![]() Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin ![]() Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin ![]() Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın ![]() Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın ![]() Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcakken servis yapın ![]() Not:Tavukları milföye sararken isteğe göre karabiber ve kaşar ile tatlandırabilirisiniz ![]() Afiyet olsun |
|
|
|