Doğum Günü Pastaları Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Günü Pastaları TarifiDoğum Günü Pastası Nasıl Yapılır Çikolatalı Doğum Günü Pastası Malzemeler: 1/2 paket margarin 5 adet yumurta 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı un (elenmiş) 1 çorba kaşığı kakao 1 limon kabuğu rendesi 1 fincan Antep fıstığı 15 çay bardağı çokokrem (üzerine sürmek için) 1 paket kabartma tozu Kreması için: 1 /2 su bardağı süt 25 çorba kaşığı un 1/2 su bardağı şeker 1/2 limon kabuğu rendesi Yapılışı: Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ilave edelim Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim 3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim Üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim Ya da 1/2 çay bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim Afiyet Olsun Frambuazlı Yaşpasta Tarifi Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 25 gr kakao 1 paket kabartmatozu 2 paket vanilya 1/2 su bardağı nişasta 1 kahve fincanı sıcak su Krema İçin: 2 kaşık nişasta 1 tepeleme kaşık un 3 bardak süt 8 kaşık şeker 2 yumurta sarısı 50 gr margarin Üzerinin Kreması ve Sosu İçin: 1 paket orman meyveli kremşanti 1 su bardağı süt 1 paket ahududu ve çilekli meyveli sos 2,5 çay bardağı su Yapılışı: Önce yumurtalar şeker ile köpük köpük olana kadar çırpılırKuru malzemeler ayrı bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan sonra fazla çırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür ve önceden ısıttığımız fırınımızda kürdanımız temiz çıkana kadar pişirilir Krema malzemeleri de bir tencerenin içine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle iyice çırpılır Dinlenen kekimiz üç eşit parçaya kesilir katar istenirse şekerli su ile veya sulandırılmış reçel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar döşenirBütün katlar bu şekilde döşenir Kremşanti süt ile çırpılır pastanın üzeri kaplanırSos üzerinde yazıldığı gibi 2,5 çay bardağı su ile pişirilir iyice soğuyunca pastanın üzerine dökülürSosu karıştırarak soğutalım ki kaymak tutmasınSıcak dökersek şantiyi eriteceği için iyice soğutun |
|