Berliner Tarifi,Berliner Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Berliner Tarifi,Berliner YapılışıBerliner Malzemeleri: 1 paket yaş maya veya kuru 1 su bardağı süt 50 grmargarin 4 su bardağı un 2 adet yumurta 1 fincan toz şeker Yarım çay kaşığı tuz 1 paket vanilya Pudra Şekeri Çilek reçeli Sıvıyağ Berliner Hazırlanışı: İlk önce hamur yogurma kabı içerisinde ılıtılmış sütte mayayı eritin ve eritilmiş margarini katın Ayrı bir kapta yumurtayı mikserle çırpıp hamur kabına dökün Tuzu, şekeri, unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin Üzerine nemli bir havlu örterek hamuru 30 dk oda sıcaklıgında şişene kadar bekletin Beklemiş olan hamurumuzu tekrar biraz yoğurun ve unladığınız tahtada, üzerinide unlayarak oklavayla 1,5 cm kalınlığında açın Ardından hamuru 13-14 tane cıkacak şekilde kesin Sonra tane tane yuvarlak yapın hamurları 3-4 dakika kapagı kapalı kızartın Onları cevirip 3-4 dakika kapaksız kizartın Sonradan onları cıkartıp kağıt mendile koyun Berlinerler soğunca, krema pompasına koyduğunuz reçeli, berlinerlerin yan tarafını delerek, yeterince doldurun Son olarak berlinerlleri serviz tabağına alıp altına ve üstüne bolca pudra şekeri ile kapatıp servis yapın |
|