Sarıyer Böreği Yapımı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarıyer Böreği YapımıSarıyer Böreği Tarifi Sarıyer Böreği nasıl yapılır Malzemeler Baklavalık yufka 200 grkıyma 5 soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 tutam maydanoz Sıvıyağ Tuz karabiber Üzeri için: 1 yumurta Sarıyer Böreği Yapılışı İlk olarak iç harcını hazırlayın Bunun için dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurun Daha sonra üzerine soğanları da ekleyerek kavurun Soğanların rengi dönünce üzerine kıymayı da ekleyin Tuzunu ve baharatını ayarlayarak ilk sıcaklığı çıkana kadar bir kenarda bekletin Baklavalık yufkalardan 2şer tane üst üste koyarak toplam 16 adet yufkayı kenarları üst üste gelecek şekilde dizin Üzerine sıvıyağ gezdirdikten sonra iç harcı yufkaların üzerine serpin Rulo yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin Bütün iç harç bitene kadar bu şekilde böreklerinizi sarın En son üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin Afiyet Olsun Attached Images |
|