![]() |
İspanaklı Pastırmalı Su Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Pastırmalı Su BöreğiIspanaklı Pastırmalı Su Böreği (4 Kişilik) Malzemeler: İç harcın malzemesi: 2 adet soğan 1 kg ıspanak 250 gr pastırma 100 gr sıvı yağ Yeterince tuz ve biber Börek harcı için: 1 kg un 40 gr tuz 1 adet yumurta 1 adet limon Böreğin sosu için: Yarım kilo tereyağı 350 gr süt 6 adet yumurta HAZIRLANIŞI : Böreğin hamuru için un, tuz, yumurta ve limonu düzgün bir yerde hamur yaparak yoğurduktan sonra dinlenmeye alın ![]() Bu arada yıkanmış ıspanakları ince bir şekilde doğrayın ve bir kapta haşladıktan sonra suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() Tereyağını eritin, süt ve yumurtayla karıştırıp sos elde edin ![]() ![]() Açtığınız hamurları kaynamış bir suyun içinde haşladıktan sonra soğuk bir suyun içine çıkarın ![]() Yağlanmış bir tepsiye tek tek dizin ve her dizilen bölüme sos sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|