![]() |
Sarıyer Böreği Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarıyer Böreği YapılışıSarıyer Böreği Yapımı Sarıyer Böreği Tarifi Kolay Sarıyer Böreği Malzemeler 5 adet yufka 1,5 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta İç malzeme Yarım çay bardağı zeytinyağı 600gr kıyma 1 avuç kuş üzümü 1 avuç dolmalık fıstık 4 adet kuru soğan 1 çay bardağı doğranmış maydanoz 1 tatlı kaşığı K ![]() Pul biber Tuz Yapılışı Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin ![]() Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun ![]() Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun ![]() Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın ![]() Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin ![]() Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün ![]() Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın ![]() Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın, sıkıştırarak sarın ![]() Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun ![]() Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ![]() Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|