Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, sarıyer, yapılışı

Sarıyer Böreği Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarıyer Böreği Yapılışı



Sarıyer Böreği Yapımı

Sarıyer Böreği Tarifi



Kolay Sarıyer Böreği



Malzemeler

5 adet yufka

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yumurta

İç malzeme

Yarım çay bardağı zeytinyağı

600gr kıyma

1 avuç kuş üzümü

1 avuç dolmalık fıstık

4 adet kuru soğan

1 çay bardağı doğranmış maydanoz

1 tatlı kaşığı Kbiber,

Pul biber

Tuz





Yapılışı

Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin

Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun

Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun

Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın

Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin

Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün

Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın

Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın, sıkıştırarak sarın

Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın

Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin

Sıcak servis yapın

Afiyet olsun













Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.