Ev Poğaçası Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Poğaçası YapımıEv poğaçası yapımı Ev poğaçası yapılışı Ev Poğaçası Tarifi Resimli Resimli Ev Poğaçası tarifi Ev Poğaçası malzemeleri Ev Poğaçası nasıl yapılır malzemeleri 1 Su bardağı yoğurt 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Adet kabartma tozu Alabildiğine un Tuz İç malzemeler; Peynir ya da patates Kırmızı biber ya da karabiber Kolay poğaça tarifi Malzemeler karıştırılarak hamur oluşturulur Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur Poğaçayı neyli yapmak istiyorsak ona göre iç malzeme hazırlanır İç malzeme peynir ya da haşlanmış patatesle, kırmızı biber ya da karabiberin karıştırılmasıyla oluşturulur Poğaça şekli verilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür Fırında pembeleşene kadar pişirilir |
|
Ev Poğaçası Yapımı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Poğaçası Yapımıev yapımı nefis poğaça Poğaça pogaca nefis poğaçalar nefis poğaça ev yapımı Tarifi o kadar kolay ki Yeter ki püf noktalara dikkat edin Siz de bu güzel poğaçayı yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz![]() malzemelerimiz 1 su bardağı ılık süt yarım su bardağı sıvı yağ Yarım paket yaş maya ( ufak paketlerden olacak BİM’de satılan mayadan kullanıyorum ben ) Göz kararı tuz, 1 çay kaşığı şeker 1 Yumurta ( akını içine kattım, sarısını üstüne sürdüm) 1 yemek kaşığı yoğurt Göz kararı un İçi için beyaz peynir-maydanoz ya da isteğe göre patates, kıyma vs ![]() ![]() Hazırlanışı : 1 su bardağı gayet ılık sütün içine yarım paket mayayı kattım ve erittim maya iyice eriyince yoğurma kabına aktardım Sıvı yağ, yumurta akı, yoğurt, tuz ve şekeri de katıp sıvı malzememeleri iyice karıştırdım Sonra biraz un ekleyip bulamaç yaptım, yavaş yavaş un ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek yoğurmayı sürdürdüm![]() Hamur yumuşak olacak Ele yapışmayacak ama çok sert de olmamalı Kıvamı önemli Tecrübeli ev hanımlarımız bilir İlk defa yapan arkadaşlar kulak memesi kıvamını baz alsın![]() Yoğurduğum hamuru bezle kapatıp, kabı havluya sardım ve 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bıraktım Hamur mayalanınca şekil verip tepsiye dizdim ve bu tepisiyi yarım saat ılık fırında tekrar mayalandırdım Fırın ılık olmalı ama açık unutmayın pişer![]() İyice mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürdüm ve tekrar fırına koyup pişmeye bıraktım Üstü altı kızarınca çıkardım ve sabaha dek dinlendirdim Çok yumuşak güzel bir poğaça oldu![]() Tavsiye ederim kızlar Deneyin![]() ![]() Afiyet olsun şimdiden ![]() ![]() |
|
|
|