![]() |
Hazır Yufkadan Kabak Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Yufkadan Kabak Böreği TarifiHazır Yufkadan Kabak Böreği Tarifi Malzemeler : 5 tane hazır yufka 3 tane kabak 3 tane yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ Biraz peynir Maydanoz Tuz ve karabiber 1 şişe maden suyu Yapılışı : İlk önce kabuklarını soyucuyla soyduğumuz kabakları rendeleyelim ![]() ![]() ![]() Sonra ince ince doğradımız maydanozu içine atalım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra ateşten aldığımız kabakları soğuduktan sonra içine çatal yardımıyla ezdiğimiz beyaz peyniri, tuzu ve karabiberi koyalım ve karıştıralım ![]() Not beyaz peynir fazla tuzlu olmasın ![]() ![]() Sonra ayrı bir kapta yumurtaları, sıvıyağı ve maden suyunu üzerine dökmek için çırpalım ![]() Daha sonra fırın tepsisini hafifçe yağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve 200 derece fırına verelim ![]() ![]() Not : İsterseniz fırına vermeden yufkalar çiğken eşit bir şekilde kesebilir, isterseniz piştikten sonra ![]() Yine bir dipnot: Malzemlerin ölçüsü çoğunlukla her zaman tarifle birbirini tutmaz ![]() ![]() ![]() Şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|