Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı Ekmek Kadayıfı TarifiYalancı ekmek kadayıfı tarifi ![]() MALZEMELER: Keki İçin: * 3 yumurta * 3 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun) * 3 kahve fincaın un * 1 pkt kabartma tozu Karameli İçin: * 2 su bardağı şeker * 2 su bardağı sıcak su Kreması İçin: * 1 litre süt * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un Üzeri İçin: * 1 poşet kremşanti (75 gr) * 1 çay bardağı süt YAPILIŞI: 1 ![]() Şeker ve unu mikserle en az 10 dakika iyice beyazlaşana kadar çırpın ![]() 2 ![]() Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın ![]() 3 ![]() Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin Soğutun![]() 4 ![]() Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın (en küçük ocak gözünde yapılırsa daha iyi sonuç verir)5 ![]() Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın Biraz sabır gerektiyor, olmadı diye pes etmeyin![]() 6 ![]() Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün Soğumaya bırakın![]() 7 ![]() Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın![]() 8 ![]() Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün ![]() 9 ![]() Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün (krema soğuk olmassa şanti erir)10 ![]() Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin ve buzdolabında iyice soğutup servis edin ![]() Notlar: 1 ![]() Kullandığım bardak 200 gr lık olanlardan ![]() 2 ![]() Tepsinin boyutu 27×27 kare borcam 3 ![]() Süslemede önce hindistancevizi serpip servis yapmadan hemen önce tepside biriken karameli tatlının üzerine damlattım Servisten hemen önce yapın, hemen yayılıyor![]() Çok zengin bir görünüme sahip değil mi? Emin olun ki lezzet konusunda da çok zengin ve hafif bir tatlı |
|
|
|