Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kadayıfı, tarifi, yalancı

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi



Yalancı ekmek kadayıfı tarifi




MALZEMELER:


Keki İçin:


*


3 yumurta

*


3 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun)

*


3 kahve fincaın un

*


1 pkt kabartma tozu


Karameli İçin:


*


2 su bardağı şeker

*


2 su bardağı sıcak su


Kreması İçin:


*


1 litre süt

*


2 yemek kaşığı nişasta

*


2 yemek kaşığı un


Üzeri İçin:


*


1 poşet kremşanti (75 gr)

*


1 çay bardağı süt


YAPILIŞI:


1


Şeker ve unu mikserle en az 10 dakika iyice beyazlaşana kadar çırpın

2


Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın

3


Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin Soğutun

4


Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın (en küçük ocak gözünde yapılırsa daha iyi sonuç verir)

5


Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın Biraz sabır gerektiyor, olmadı diye pes etmeyin

6


Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün Soğumaya bırakın

7


Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın

8


Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün

9


Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün (krema soğuk olmassa şanti erir)

10


Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin ve buzdolabında iyice soğutup servis edin


Notlar:


1


Kullandığım bardak 200 gr lık olanlardan

2


Tepsinin boyutu 27×27 kare borcam

3


Süslemede önce hindistancevizi serpip servis yapmadan hemen önce tepside biriken karameli tatlının üzerine damlattım Servisten hemen önce yapın, hemen yayılıyor


Çok zengin bir görünüme sahip değil mi? Emin olun ki lezzet konusunda da çok zengin ve hafif bir tatlı










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.