Reştiyye Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Reştiyye TarifiReştiyye nasıl yapılır Malzemeler Un (4 su bardağı) 500 gr Tulum peyniri 120 gr Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr Ceviz içi 120 gr Yumurta 6 adet Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr Kırmızı pul biber Maydanoz ½ demet Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg Reştiyye Yapılışı Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün Tavada tereyağını eritin İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın |
|