Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumuşak Poğaça Nasıl YapılırYumuşak Poğaça nasıl yapılır Yumuşak Poğaça Tarifi Malzemeler 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 1 paket yaş maya aldığı kadar un Üzeri için: Yumurta sarısı Yumuşak Poğaça Yapılışı Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir |
|