Misket Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Misket Tatlısı TarifiMisket Tatlısı Yapılışı Misket Tatlısı Malzemeler : 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ Yapılışı: İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin![]() Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın![]() Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin (isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın |
|
|
|