Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabaklı, poğaça, tarifi

Kabaklı Poğaça Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Poğaça Tarifi



Kabaklı Poğaça Tarifi
Kabaklı Poğaça Yapılışı
Kabaklı Poğaça





Malzemeler

1 su bardagi ilik SütKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1/2 su bardagi YogurtKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1/2 su bardagi AycicegiyagiKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 su bardagi sivi Krem santy (1 Becher Schlagsahne)
1 MayaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 pak Kabartmatozu
1 yk SekerKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 yk Tuz
1 Yumurta beyazi (sarisi üzerine)
aldigi kadar Un

Iç malzemeleri

2-3 kizartmalik KabakKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis (benim kabak cok büyüktü 1 tane kullandim)
1 büyük SoganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 kirmizi BiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmisKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 YumurtaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı
1 su bardagi beyaz PeynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis
tuzKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı karabiberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı kirmizi biber



Yapilisi

Ilik sütle maya ezilir ve diger malzemeler ilave edilerekKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı yaklasik 1 kg unla (bende un yarim fincan kadar artti) yumusak bir hamur yapilir Hamur mayalanmaya birakilir Bu esnadaKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis kabaklarKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis soganKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı ince kiyilmis kirmizi biberKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı rendelenmis peynirKabaklı Poğaça Tarifi-Kabaklı Poğaça Yapılışı 1 yumurta ve baharatlarida ilave edilerek ic malzemesi hazirlanir Mayalanan hamurdan kücük yumaklar alinip acilarak ortaya ic malzemesi koyulur ve hamurun karsilikli iki ucundan 2 cm boyunda 1 cm iceriden bicakla cizdirilir Bu kesik 1 cm lik yerden tutularak hamur bir biri icinden gecirilerek böyle güzel bir sekil verilir Tepsiye dizilip üuerlerine yumurta sarisi ve 1 yk yogurt veya süt karisimi karistirilarak sürülür 225 deki firinda 20-25 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir
Not: Kabaklar rendeleniriken fazla su birakirlarsa sikarak suyunun fazlaligini cikarin











Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.