![]() |
Midye Tatlısının Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Tatlısının YapılışıMidye tatlısının yapılışı midye tatlısının tarifi ![]() MALZEMELER: 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı karbonat Bir çimdik tuz Aldığı kadar un Açmak için: Nişasta İçi için: Ceviz kırığı Üzerleri için: 100 gr ![]() Şerbeti için: 5 su bardağı şeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Mayayı ve ılık sütü yoğurma kabına alın ![]() Biraz kabarınca yumurtaları ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın ![]() Karbonat, tuz ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Hamuru 20 eşit parçaya ayırıp, bezeler yapın ![]() Nişasta yardımıyla bu bezeleri, tatlı tabağı büyüklüğünde açın ![]() Açtığınız bezeleri 5 adet 5 adet üst üste koyun ![]() Yani 5′erli olarak 4 grup oluşturun ( resimlerdeki gibi ) ![]() Bu üst üste koyduğunuz yufkaları, yine nişasta yardımıyla servis tabağından biraz daha büyükçe açın ![]() Sıkı sıkı rulo yapın ve buzdolabında yarım saat bekletin ( 4 adet rulomuz oldu) ![]() Bu ruloları bir parmak genişliğinde kesin ![]() Bir rulodan 20 adet çıkıyor ![]() ![]() Kestiğiniz parçaları yan yatırın ve elinizle çok hafif bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() İçlerine ceviz kırığı koyup, kapatın ve elinizle midye şekli vermeye çalışın ![]() Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 15-20 dakika dinlendirin ![]() Bu arada 100 gr ![]() ![]() Tatlıların üzerine fırça yardımıyla bolca sürün ![]() 180 derecede üzerleri çok hafif kızaracak şekilde pişirin ![]() Tatlıları fırından alıp,soğumaya bırakın ![]() Tatlılar soğurken şerbeti hazırlayın ![]() Bunun için; şeker ve suyu tencereye alıp,kaynatın ![]() Kaynayınca altını kısın ve hafif koyulaşana kadar kaynatın ![]() İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip, biraz daha kaynatın ve ocağı kapatın ![]() İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğuyan tatlıların üzerine gezdirin ![]() Birkaç saat dinlendirdikten sonra, tatlıyı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz ![]() AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ![]() |
![]() |
![]() |
|