![]() |
Şeftalili Ve Böğürtlenli Pay |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftalili Ve Böğürtlenli PayŞeftalili ve Böğürtlenli Pay ![]() MALZEMELER Pay Hamuru: 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 10 yemek kaşığı katı yağ, soğuk, küplere bölünmüş 1/4 su bardağı buzlu su, buz tamamen erimiş İç Malzeme: 5 su bardağı dilimlenmiş şeftali 1/4 su bardağı böğürtlen 3 yemek kaşığı limon suyu 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı öğütülmüş kristalize zencefil 5 yemek kaşığı un 1/4 su bardağı kahverengi toz şeker 1 yumurtanın beyazı 2 tatlı kaşığı su 2 yemek kaşığı toz şeker HAZIRLANIŞI Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru robottan çıkartıp iki parçaya ayırın ![]() ![]() Bu arada şeftali, böğürtlen, limon suyu ve tuzu karıştırıp bir kenara alın ![]() Diğer yanda zencefil, un, kahverengi şekeri karıştırın ![]() ![]() Bir saat sonra pay hamurlarından birini dolaptan çıkartın ![]() ![]() ![]() Hamuru 2 yağlı kağıt arasında kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın ![]() ![]() ![]() ![]() İç malzemeyi hamurun üzerine yayın ![]() ![]() ![]() Kenarları iyice yapıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|