Peches Melba (Peşmelba) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peches Melba (Peşmelba) TarifiResimli Peches Melba (Peşmelba) Peches Melba (Peşmelba) Tarifi Malzemeler 2 yarım konserve şeftali 100 gr dondurulmuş vişne 4 kaşık pudra şekeri 2 kaşık vişne likörü 2 top kaymaklı dondurma 3 kaşık file badem Yapılışı Vişnelerin buzunu çözdürdükten sonra pudara şekerle ezip püre haline getirelim ve likör ekleyip karıştıralım File bademleri yağsız olarak rengi dönene kadar teflon tavada kavuralım Ardından yarım şeftalileri ikiye keselim İki kişilik kuplara vişne püresini paylaştıralım İkişer dilim şeftaliyi yerleştirip ortalarına birer top dondurma koyalım ve file bademle süsleyip bekletmeden servis yapalım |
|
|
|