Ramazan Helvası Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Helvası TarifiRamazan Helvası Tarifi Malzemeler: 3 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz antep fıstığı 250 g margarin 150 g pekmez 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı tahin 50 g dolmalık fıstık Yapılışı: Margarin tencerede eritilir ve dolmalık fıstıklar renkleri deyişinceye kadar kavrulur Bunun üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte 20 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur Bir kabın içinde pekmez, şeker ve su karıştırılır Un pembeleşince pekmezli karışım ilave edilip sürekli karıştırılarak helvanın suyunu çekmesi sağlanır Helvaya 3 kaşık tahin ilave edilip 5 dakika daha kavrulur Helva biraz dinlendikten sonra kaşıkla şekil verilir ve üzerine toz antep fıstığı serpilip servis yapılır |
|