Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karabaş, otu, reçeli, tarifi

Karabaş Otu Reçeli Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabaş Otu Reçeli Tarifi



Karabaş Otu Reçeli Tarifi

Karabaş Otu Reçeli Yapılışı

Karabaş Otu Reçeli


Karabaş Otu Reçeli Tarifi


Hazırlama Süresi : 30 dakika


Pişirme Süresi : 45 dakika


Gerekli Malzemeler;


500 gr karabaş otu


4 su bardağı su


Şurubu için;


1 kg toz şeker


2 su bardağı su


1 limonun suyu


Yapılış Tarifi;


1- Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp süzdürün


2- Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın Toz şeker ilave edip kaynatın


3- Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilıyınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin


Afiyet Olsun


Alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.