Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, kızarmış, muz, tatlısı

Kızarmış Muz Tatlısı Hazırlanışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Muz Tatlısı Hazırlanışı



Kızarmış Muz Tatlısı Tarifi

Kızarmış Muz Tatlısı nasıl yapılır





Kızarmış Muz Tatlısı malzemeleri:

3 adet orta boy muz

15 gr teremyağ ballı

1/2 portakal

1 çorba kaşığı esmer şeker

2 çorba kaşığı krema

1 çorba kaşığı kabak çekirdeği




Kızarmış Muz Tatlısı yapımı:


Portakalın suyunu çıkartın Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın Teremyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin


Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin


Afiyet olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.