Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl YapılırKiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır - Kiraz Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Kiraz 2 Su Bardağı Şeker (Toz) Yarım Su Bardağı Su 2 Paket Vanilya (Toz) Yarım Adet Limon Suyu Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Kirazları yıkayıp saplarını koparın ve çekirdeklerini çıkarın 2 Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin 3 Kısık ateşte karıştırarak kaynatın 4 Kaynayan şerbetin içine kirazları atın ve arasıra karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın 5 Reçelin üzerinde toplanan pembe köpükleri alın 6 Hafifçe kıvama gelen reçelin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın 7 Koyulaşmaya başlayan reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın eğer reçelin damlaları top top oluyorsa, reçel olmuştur 8 Yarım limon suyunu da tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatın 8 Reçeli sıcakken önce sıcak suyla yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun Not: Kiraz çekirdeklerini çıkartmak için pek çok mutfak ürünleri satan mağazada özel aletler satılmaktadır, dilerseniz sapın çıktığı yerden çengelli iğne arkası ile çıkarabilirsiniz Afiyet Olsun |
|
|
|