Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, ingiliz, kaplama, tarifi, usulü

İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi



İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi


360 gr (3 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağından biraz fazla su

125 gr (8 çorba kaşığı) margarin

1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)


Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz

Küçük bir tencerede su ve margarini, harlı ateşte sürekli karıştırarak, yağ eriyene kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alınız

Kasedeki un-tuz karışımının ortasını çukurlaştırıp içine, çırpılmış yumurtanın sarısı ile su-yağ karışımını dökerek, tahta kaşıkla unu yavaş yavaş karıştırınız (Bütün unu yedirip pürtüksüz bir hamur elde edene kadar karıştırmağa devam ediniz)

Hamuru, hamur tahtasma koyup parlayana kadar iyice yoğurunuz İstediğiniz büyüklükte açıp hemen kullanınız


Not: Bu hamur özellikle dana, jambon ve av etleriyle yapılacak böreklerde kullanılır Yağın kalıplaşmasını önlemek için, elden geldiğince çabuk yapılması gerekir


alıntı










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.