|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
azerbaycanın, azeri, mutfağı, yemekleri, yöresel |
![]() |
Azeri Mutfağı - Azerbaycanın Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Azeri Mutfağı - Azerbaycanın Yöresel YemekleriAzeri Mutfağı - Azeri Mutfak Kültürü - Azerbaycanın Yöresel Yemekleri Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir Ayrıca Azeri mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir Hamur İşleri Düşbere Xemiraşı Gürze Kuymak Firni Süzme xingal Salatalar Soyutma Khazar salatası Azerbaycan salatası Yeşillikler Fasulye fisindjan Çorbalar Umac Piti Köfte - bozbaş Turşu sıyık Parça - bozbaş Tavuk çorbası Pelmeni Haş(Kelle paça) Sulu xingal Dovğa Ayran - doğramaç Hamuraşı Balva Et yemekleri Tike kebap Tavuk kebabı Amatör kebabı Lüle kebabı Tava kebabı Abgust Pilavlar Sütlü pilav Meyveli pilav Parça döşemeli pilav Dereotulu pilav Tavuklu pilav Çığırtma pilav Kıymalı pilav Ham-döşemeli pilav Sebze kavurmalı pilav Fasulyalı pilav Fisincan pilavı Tahta pilav Salyangoz pilavı Ciğerli pilav Dolmalar Yarpaq dolması(Yaprak dolması) Kələm dolması(Lahana dolması) Badımcan dolması(Patlıcan dolması) Əvəlik dolması Soğan dolması Heyva dolması(Ayva dolması) Alma dolması(Elma dolması) Pamidor dolması(Domates dolması) Nar kavurması Turşu kavurması Kızartılmış hayvan içiriği Tava eti Patlıcan çığırtması Tendirde kızartılmış piliç Arzuman köftesi Ovrişte Yayma Sebze kavurması Tatlılar Shakerbura Shakerchurek Bakü baklavası Şeki baklavası Shor Gogal Gyrmabadam Salyangozlu profiterol Ciğerli baklava |
![]() |
![]() |
|