![]() |
Tavuk Çorbaları Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Çorbaları TarifiTavuk çorbaları tarifi Klasik tavuk çorbası Malzemeleri Püre Haline Getirin: Ayıklanmış badem limon kabuğu şeridi, tavuğun beyaz etini genişçe bir havanda veya mikserde biraz tavuk suyu ilavesi ile püre haline getirin ![]() ![]() Ekmek Katın: Kalınca kesilmiş kabuk kısmı çıkartılmış olan ekmeği ılık olan tavuk suyuna katın ![]() ![]() Çiğ Krema İlave Edin: Püreyi geniş bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() Süzgeçten Geçirin: Püreyi süzgeçten geçirin ![]() ![]() Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 8 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı arpa şehriye 250 gr ![]() 250 gr ![]() 1 su bardağı mantar 1 orta boy çekirdekleri ayıklanmış ve küpler halinde doğranmış kırmızı biber 1 çay kaşığı nane Karabiber Tuz Hazırlama Şekli: Büyük bir tencerede tavuk suyunu kaynatın ![]() ![]() ![]() Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 9-10 dakika daha (tavuk parçaları pişene kadar) orta ateşte pişirin ![]() ![]() Mercimekli Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 3 Su bardağı tavuk suyu 2 Su bardağı kırmızı mercimek 5 Adet kuru soğan 7 Adet domates 1 Çay bardağı kuru nane 2 Kaşık tereyağı 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber Hazırlama Şekli: Soğanları soyduktan sonra halka halka doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Teflon bir tavada 2 kaşık tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Kremalı Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 500 gr Keskinoglu piliç eti 1 Adet havuç 1 Adet patates 1 Çorba kaşığı tereyağ 1 Çorba kaşığı un 2 Adet Keskinoglu yumurta 8 Su bardağı su Tuz, karabiber pul biber Yarım demet Maydanoz Hazırlama Şekli: Parçalanmış tavuk etlerini tencereye koyup üzerine 8 su bardağı su ilave edin ![]() İçine doğranmış patates, havuç, kıyılmış maydanoz ve tuzu da ekleyip 1 saat pişirin ![]() ![]() Tavuk parçalarını alıp, etlerini küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tavuk corbasi2 7913 Tavuk çorbaları tarifi Ispanaklı Tavuk Çorbası Tarih: 14 ![]() ![]() Ispanaklı Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 2 Adet Keskinoglu Fileto (Haşlanmış) 200 gr ıspanak 1 Adet havuç 3 Yemek kaşığı un 2 Yemek kaşığı tereyağı 4 Su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlama Şekli: Rendelemiş olduğunuz havuç ve doğranmış ıspanakları tereyağında kavurun ![]() ![]() 4 bardak tavuk suyunu ilave ettikten sonra yavaş yavaş karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara Tavuk Çorbası 2 tavuk göğsü (yaklaşık 250 g deri ve kemikleri alınmış) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 iri kırmızı soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 6 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış) bir tutam kişniş bir tutam kırmızıbiber bir tutam kimyon 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 kabak (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı taze soğan (yalnızca yeşil bölümleri kıyılmış) Keskin bir bıçakla her 2 tavuk göğsünü, 2 ince uzun parçaya kesin, Bu 4 parçayı bir tabağa koyup, üstlerine zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin ve karabiberi serperek bir kenara bırakın ![]() Bir tencerede soğanlar, sarımsaklar ve tavuk suyunu karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Bu arada fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir çorba kâsesine aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|