Tavuk Çorbaları Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Çorbaları TarifiTavuk çorbaları tarifi Klasik tavuk çorbası Malzemeleri Püre Haline Getirin: Ayıklanmış badem limon kabuğu şeridi, tavuğun beyaz etini genişçe bir havanda veya mikserde biraz tavuk suyu ilavesi ile püre haline getirin Katı pişmiş yumurta sarılarını da ilave edin Ekmek Katın: Kalınca kesilmiş kabuk kısmı çıkartılmış olan ekmeği ılık olan tavuk suyuna katın Bir kaç dakika sonra kaşık kaşık ekmeği püreye ilave edin Çiğ Krema İlave Edin: Püreyi geniş bir kaba alın Çiğ kremayı ilave ederken püreyi iyice karıştırın Çorba tamamen incelinceye kadar tavuk suyu katın Karıştırın Süzgeçten Geçirin: Püreyi süzgeçten geçirin Kaşıkla veya tokmakla iyice ezin Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 8 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı arpa şehriye 250 gr iri doğranmış ıspanak 250 gr adet küpler halinde doğranmış tavuk bonfile 1 su bardağı mantar 1 orta boy çekirdekleri ayıklanmış ve küpler halinde doğranmış kırmızı biber 1 çay kaşığı nane Karabiber Tuz Hazırlama Şekli: Büyük bir tencerede tavuk suyunu kaynatın Arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte kapağı açık olarak 6 dakika kaynatın Ispanak, tavuk, mantar, biber ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 9-10 dakika daha (tavuk parçaları pişene kadar) orta ateşte pişirin Arzu ederseniz üzerine rendelenmiş tulum veya parmesan peyniri serpin Mercimekli Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 3 Su bardağı tavuk suyu 2 Su bardağı kırmızı mercimek 5 Adet kuru soğan 7 Adet domates 1 Çay bardağı kuru nane 2 Kaşık tereyağı 1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber Hazırlama Şekli: Soğanları soyduktan sonra halka halka doğrayın Bir tencerede erittiğiniz tereyağının içine koyduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun Domatesleri doğrayıp içine atın Daha sonra mercimek, tavuk suyu ve biraz da su ilave edip, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin Teflon bir tavada 2 kaşık tereyağını eritin İçine toz biber ve bir çay bardağı naneyi koyup karıştırın Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın Kremalı Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 500 gr Keskinoglu piliç eti 1 Adet havuç 1 Adet patates 1 Çorba kaşığı tereyağ 1 Çorba kaşığı un 2 Adet Keskinoglu yumurta 8 Su bardağı su Tuz, karabiber pul biber Yarım demet Maydanoz Hazırlama Şekli: Parçalanmış tavuk etlerini tencereye koyup üzerine 8 su bardağı su ilave edin İçine doğranmış patates, havuç, kıyılmış maydanoz ve tuzu da ekleyip 1 saat pişirin Pişen et ve sebzeleri tel süzgece boşaltıp suyunu başka bir tencereye alın Tavuk parçalarını alıp, etlerini küçük küçük doğrayın Pişen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin Ayrı bir yerde tereyağını bir tavada eritip 1 çorba kaşığı un ilave ederek pembeleşinceye kadar karıştırın Daha sonra tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alın ve kavrulmuş unun üzerine ekleyip kaynamaya bırakın Kaynayınca tavayı ateşten alıp üzerine yumurtaları kırıp çırpma teliyle sürekli karıştırın Tenceredeki tavuk suyuna, hazırladığınız karışımı ilave edip 10 dakika kadar kaynatınİçine tavuk etlerini ekleyip karıtırınTuz, pul biber ve karabiberleri de ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin ve sıcak olarak servis yapın tavuk corbasi2 7913 Tavuk çorbaları tarifi Ispanaklı Tavuk Çorbası Tarih: 14Arl2008 Ispanaklı Tavuk Çorbası Kullanılan Malzemeler: 2 Adet Keskinoglu Fileto (Haşlanmış) 200 gr ıspanak 1 Adet havuç 3 Yemek kaşığı un 2 Yemek kaşığı tereyağı 4 Su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlama Şekli: Rendelemiş olduğunuz havuç ve doğranmış ıspanakları tereyağında kavurun Unu da ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin 4 bardak tavuk suyunu ilave ettikten sonra yavaş yavaş karıştırın Küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini tavuk suyunun içine katın Tuzunu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar daha pişirerek sıcak olarak servis yapın Izgara Tavuk Çorbası 2 tavuk göğsü (yaklaşık 250 g deri ve kemikleri alınmış) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 limonun suyu bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 iri kırmızı soğan (doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 6 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış) bir tutam kişniş bir tutam kırmızıbiber bir tutam kimyon 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 kabak (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı taze soğan (yalnızca yeşil bölümleri kıyılmış) Keskin bir bıçakla her 2 tavuk göğsünü, 2 ince uzun parçaya kesin, Bu 4 parçayı bir tabağa koyup, üstlerine zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin ve karabiberi serperek bir kenara bırakın Bir tencerede soğanlar, sarımsaklar ve tavuk suyunu karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca domatesler, kişniş, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve tuzu ekleyip, ateşi kısarak, karışımı 20 dakika pişirin Havuçlar ve kabakları ekleyip, sebzeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 6 dakika) pişirmeyi sürdürün Bu arada fırınınızın ızgarasını yakın Tavukları fırın ızgarasının altında 2 dakika ızgara edip, altüst ederek, öbür yanlarını da 2 dakika ızgara ettikten sonra, kesme tahtası üstüne çıkarın ve her parçayı verevine ince uzun şeritler halinde kesin Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir çorba kâsesine aktarın Tavuk şeritlerini çorbanın yüzeyine bırakıp, üstlerine taze soğanları serpiştirdikten sonra, servis yapın |
|