Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, çorba, için, iftar

İftar İçin Çorba Çeşitleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar İçin Çorba Çeşitleri



En Güzel İftar Çorbaları Çeşitleri





Yayla Çorbası

Malzemeler:

- 10 bardak et suyu
- yarım bardak pirinç
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 2 bardak yoğurt
- 2 çorba kaşığı yağ
- 2 kahve kaşığı kuru nane
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- tuz

Hazırlanışı:

Pirinç ayıklanıp yıkanır Et suyunda iyice haşlanır Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilirKuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür


Yuvarlama Çorbası

Malzemeler:

- 350 gr yağsız dana kıyma
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- tuz, karabiber
- yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
- yarım su bardağı nohut
- 1,5 su bardağı yoğurt
- yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
- yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanırKızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılırKızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir


Şehriye Çorbası



- 2,5 lt et suyu
- 100 gr tel şehriye
- 3 orta boy domates
- yarım demet maydanoz
- tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın ve kabukları kalacak biçimde, iri rendeden geçirin Bir iki kaşık et suyunun yağından koyup ateşte yumuşatın Sonra kalan et suyunu ekleyinKaynamaya başlarken tuz ve şehriyeyi katın 10 dk sonra kıyılmış maydanoz serpip altını kapatın


Domates Çorbası




Malzemeler:
- 5 adet domates
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Tencerede yağ hafifçe eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun Yavaşça sütü ilave edin 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın Kabukları soyulmuş domatesleri blenderdan geçirin ve kaynamakta olan suya ilave edip 10 dakika kadar pişirin Ilıdıktan sonra boza kıvamına gelinceye kadar blendırdan geçirin Tuzunu ilave edip rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve servis yapın


Mercimekli Pirinç Çorbası

Malzemeler:
- 1 su bardağı mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 100 gr margarin
- maydanoz

Hazırlanışı:

Margarini tecereye alıp eritin ve doğranmış soğanları kavurun Salçayı ve suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra yıkanmış mercimeği, pirinci ve tuzu ilave ederek pişirin Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.