|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, süleymaniye, tarifi, yapılışı |
![]() |
Süleymaniye Çorbası Tarifi - Süleymaniye Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süleymaniye Çorbası Tarifi - Süleymaniye Çorbası YapılışıSüleymaniye Çorbası Tarifi - Süleymaniye Çorbası Yapılışı - Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır - Süleymaniye Çorbası Malzemeleri 250 gr kırmızı mercimek 125 gr ıspanak 125 gr margarin 1 Çorba kaşığı un Yarım adet havuç Yarım adet domates Yarım adet kabak Yarım adet soğan Yarım adet patates 2 Diş sarmısak Yeterince su 1 Çay kaşığı tuz Köftesi için : 125 gr yağsız kıyma 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çorba kaşığı un 1 Çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun 3 su bardağı su ilave edip pişirin Köftesi için: Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın Ve bu köfteleri yağda kızartın Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın Sıcak olarak servis yapın |
![]() |
![]() |
|