![]() |
Altıyüz Dirhemlik İp Adlı Dini Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altıyüz Dirhemlik İp Adlı Dini HikayeAltıyüz Dirhemlik İp Adlı Dini Hikaye Bağdat ![]() ![]() ![]() ![]() Vakti tamam olunca bu dul kadın vefat eder, çocukların bakımı ise ihtiyar kadına kalır ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi! Bu öksüzlerin, yetimlerin rızkını ver, diyerek sabah erkenden pazarın yolunu tuttu ![]() ![]() ![]() - Hoş geldin bacı, nereye gidiyorsun? - Bir miktar ipliğim var, pazara götürüp satacağım ![]() - Ver bakalım ![]() ![]() - Memnuniyetle, lütuf buyurmuş olursunuz, efendim dedi ve ipi verdi ![]() Abdülkadir Geylani Hazretleri eline aldığı ipi şaka yollu mescidin damına atınca hemen nereden geldiği belli olmayan büyük bir kuş gelip, ipi kapıp gider ![]() ![]() Hazreti Şeyh kadına dönerek ![]() - Hatun canını sıkma, ipliği satmaya gönderdim, parası gelsin ne kadar etti se alırsın ![]() - Pekala, diyerek gider, ertesi gün gelir ![]() - İpilik satıldı mı? Abdülkadir Geylani Hazretleri: - İplik satıldı, fakat parası henüz gelmedi ![]() ![]() Kadın bir hafta sonra gelir, para henüz gelmemiştir, kadına: - Yarın gel, paranı al ![]() Kadın, pazara niye gitmedim, şimdi param elimde olurdu hayıflana hayıflana evine gitmek üzere iken, Mürütler: - Bir gün daha sabret bakalım mevla ne gösterecek, derken bu işin sade bir şaka olmadığının farkında idiler ![]() Ertesi gün oldu ![]() ![]() ![]() ![]() - Altınlar Hazreti Şeyhindir ![]() ![]() - Altıyüz dirhem ip olsa geminin yelkenini onarır, yolumuza devam ederdik ama, şu anda nerede bulacağız, dedi ![]() Biz ellerimizi kaldırarak Allaha dua ettik ve duamızda: - Ya Sultanul Arifin bize altıyüz dirhem kadar ip gönder, sana bin altın vereceğiz diye yalvardık ![]() ![]() ![]() Tüccarlar ayrıldıktan bir müddet sonra, ihtiyar kadın gelip sordu ![]() - Para geldi mi efendim? Şeyh bin altını kadına verirken: - Benim satışım seninki kadat kârlı olmuş mu? Kadın bir anda zengin olmuştu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|