![]() |
Delik Kova Adlı Dini Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Delik Kova Adlı Dini HikayeDelik Kova Adlı Dini Hikaye Bir zamanlar efendisinin evine her gün nehirden su taşıyan bir köle vardı ![]() ![]() Ancak kovalardan birisi birkaç yerinden delinmiş eski bir kovaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deliksiz kova bu başarısıyla gurur duyuyor ve ?Ben işimi tam görüyorum? diyerek böbürleniyordu ![]() ![]() -Ey sucu insan! Kendimden utanıyorum ve senden özür dilemek istiyorum ![]() -Niye ki? diye sordu sucu ![]() -Neden utanıyorsun? -İki yıl boyunca, yan tarafımdaki çatlaklar yüzünden sular akıp gitti ve yükümün sadece yarısını efendinin evine götürebildim ![]() ![]() Sucu eski delik kovaya acıdı ve şefkatli bir sesle şöyle dedi: -Efendinin evine dönerken, yol kenarındaki çiçeklere bir dikkat et istersen ![]() Gerçekten de, tepeye çıkarken, delik kova yol kenarındaki enfes yaban çiçeklerini gördü ve bu onu birazcık neşelendirdi ![]() ![]() ![]() -Yolun sadece senin tarafında çiçekler açtığını, diğer tarafında hiç çiçek olmadığını farketmedin mi? Bu neden böyle biliyor musun? Ben senin delik olduğunu baştan beri biliyordum ve bundan faydalanmak istedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|