Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adlı, dini, hapisteki, hikaye, kahraman

Hapisteki Kahraman Adlı Dini Hikaye

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hapisteki Kahraman Adlı Dini Hikaye

HAPİSTEKİ KAHRAMAN Adlı Dini Hikaye

Hz Ömer ra'ın hilafeti zamanında hicri 14 yılda, İranlılarla müslüman Araplar arasında meşhur Kadisiye muharebesi vaki olmuştu Bu sırada müslümanların komutanı Sa'd b Ebî Vakkas ra, bir hastalık sonucu vücudunda çıkan çıbanlardan dolayı ayakta duramıyordu Bunun için ordu karargâhında yaptırdığı uygun bir yapının balkonuna çıkmış, göğsünü bir yastık üzerine koyarak oradan orduyu idare etmeye başlamıştı

Bu binada zincirlere vurulup hapsedilmiş, Ebu Mihcen adında şairliğiyle de meşhur bir kahraman vardı Geçmişte içki içtiği de bilinen bu şair, şarabı öven birkaç beyitlik bir şiirinde şöyle deyivermişti: 'Ölürsem üzüm asması dibine gömüver beni / Öldükten sonra kökleri ıslatsın kemiklerimi!'

Bu zat işlediği bazı hatalar ve şarabı öven sözleri yüzünden nezarethanede tutuluyordu

Binanın çevresinde atların dolandığı gören Ebu Mihcen, savaşa katılmadığı için yerinde duramıyordu Sa'd b Ebî Vakkas Hazretleri'nin hanımından ricada bulundu ve şöyle dedi:

-Beni salıver Sa'dın Belka isimli atını da bana emanet ediver Şu harbe katılayım Sana söz veriyorum sağ salim dönersem, tekrar hapse girip ayaklarımı bağlatırım'

Ebu Mihcen'in bu ricasını önce kabul etmeyen kadın, onun okuduğu dokunaklı bir şiirden sonra daha fazla dayanamadı, serbest bıraktı Ebu Mihcen ise tanınmayacak şekilde yüzünü kapatarak, Belka adındaki kısrağa binip muharebe sahasına daldı Öyle bir dalış ki, düşman süvarilerini birbirine kattı, herkesi şaşkına çevirdi Gece yarılarına kadar hayret verici bir kahramanlık gösterdi

Kimse onu tanıyamadığı için, 'Melek midir, Hızır mıdır?' diye söyleşmeler olurken, Sa'd Hazretleri de, 'Ebu Mihcen hapiste olmasaydı, bu odur ve bindiği at da benim atım Belka'dır, derdim' diyordu Ebu Mihcen geceleyin tekrar köşkteki nezarethaneye dönüp kendini zincire vurdu

Sa'd bir ara ahır kısmına inince, atının terli olduğunu gördü ve sebebini sordu Oradakiler de olanları anlattılar Sa'd Hazretleri Ebu Mihcen'den memnun kaldı, onu serbest bıraktı Ebu Mihcen de hataları için tevbe etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com