|
|
Konu Araçları |
adlı, arkadaşini, beraberce, cennete, dini, girin, hikaye |
'Arkadaşini Al, Beraberce Cennete Girin' Adlı Dini Hikaye |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
'Arkadaşini Al, Beraberce Cennete Girin' Adlı Dini Hikaye'ARKADAŞINI AL, BERABERCE CENNETE GİRİN' Adlı Dini Hikaye Hz Enes (ra) anlatıyor: Resûlüllah (sav) ile beraber bulunuyorduk Bir ara azı dişleri görülecek şekilde gülümsedi Sebebini sorduğumuzda şöyle buyurdular: -Ümmetimden iki kişi Allâh'ın huzuruna gelirler Birisi, -Yâ Rab, benim bunda hakkım var; hakkımı bundan al, bana ver, der Allah Teâlâ da ötekine, - Hakkını ver, buyurur Adam, -Yâ Rab, bende sevap nâmına bir şey kalmadı, der Cenâb-ı Hakk, -Baksana, bu adamın sevabı kalmadı, ne dersin? buyurur Adamcağız, - O halde benim günahlarımdan alsın, der Resûlüllah (sav) Efendimiz bunu anlatırken gözleri yaşardı ve, 'O gün büyük bir gündür İnsan; günâhının alınmasını ister' dedi Bunun üzerine Allah Teâlâ hak sahibine, -Başını kaldır ve cennete bak, buyurur Adamcağız, - Yâ Rab, inci ile işlenmiş, gümüşten ve altından köşkler görüyorum Bunlar hangi peygamber, hangi sıddîk veya hangi şehitler içindir? der Allah Teâlâ, -Bunlar, bana ücretini verenler içindir, buyurur Adamcağız, -Bunların hakkını kim ödeyebilir? der Hz Allah, -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin, buyurur Adam, -Nasıl olur, yâ Rab? deyince, Cenâb-ı Hakk, -Hakkını bu adama bağışlamakla, buyurur Adam, -O halde ben bunu affettim, der Allahü zû'l-Celâl hazretleri de, -Arkadaşını al, beraberce cennete girin, buyurur Sonra Resûlüllah (sav) Efendimiz, 'Allah'tan korkun, Allah'tan korkun ve siz de kendi aranızı düzeltin Bakınız, bizzat Hazret-i Allah mü'minlerin arasını buluyor' buyurmuşlardır |
|