Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edildi, ilan, meşrutiyet

1. Meşrutiyet Neden İlan Edildi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1. Meşrutiyet Neden İlan Edildi

1 Meşrutiyet Neden İlan Edildi (23 Aralık 1876)
Yayınlanmasının Nedenleri:
Osmanlı'yı yıkılmaktan kurtarmak
Azınlıkların devlete bağlılığını arttırmak
Balkan Meselesi'nin amacıyla toplanan Tersane Konferansı'nda azınlıklar konusunda Avrupalı devletlerin baskısını engellemek

Not:
1-IMeşrutiyetin ilanı, Genç Osmanlılar'ın (Jön Türkler'in) zaferidir
2- 93 harbini bahane eden II Abdülhamit meclisi fethetmiştir
3-1881’de dış borçlarımızla ilgili Duyun-ı Umumiye (dış borçlar genel idaresi) kurulmuştur

Bütün Osmanlı halkının kanunlar önünde eşit olduğu Meşrutiyet’ in ilanıyla kabul edilmiş, herkese şahsi mesken, eğitim, yayın, ortaklık kurma hürriyeti tanınmıştırforumsinsinet Kimseden kanunsuz para alınmayacağı, vergilerin herkesin gelirine göre alınacağı ve angaryanın yasak olduğu belirtilmiştir

II Meşrutiyetin ilan edilmesi için İttahat ve Terakki Cemiyeti kurulmuştur

Önemi: Yürürlükte çok kısa kalmasına rağmen daha sonraki olaylara öncülük etmiş (II Meşrutiyet) ve fikirlerin olgunlaşmasında etkili olmuştur

Sonucu: Padişah II Abdülhamit, 1877–1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nı (93 Harbi) bahane ederek Meclis’i kapatmış ve Anayasal düzene son vermiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com