Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaldırılmasını, saltanatın, sonuçları

Saltanatın Kaldırılmasını Sonuçları

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

- Ülkede iki ayrı yönetimin bulunmasına son verildi
- Altı yüz yıllık Osmanlı saltanatı sona erdi
- Cumhuriyetin ilanı kolaylaştı
- Ulusal egemenliğin tam olarak sağlanması için önemli bir adım atıldı
- TBMM Türkiye’de tek yasal güç haline geldi
- Din ve devlet işlerinin tek bir makamın elinde bulunmasına son verildi Böylece laiklik alanında da ilk önemli adım atılmış oldu
- Son Osmanlı Sultanı VIMehmet Vahdettin 17 Kasım 1922’de ülkeyi terk etti
- TBMM Halifeliğin İngiltere tarafından kullanılmasını engellemek amacıyla Osmanlı Hanedanından Abdülmecid Efendiyi halife seçtiğini ilan etti
- Halifelik Osmanlı Devletindeki siyasi gücünü kaybederek sembolik bir makam haline geldi
- Yapılacak İnkılaplara zemin hazırlandı
- Lozan Barış görüşmelerinde Türkiye’nin tek bir heyet tarafından temsil edilmesi sağlandıforumsinsinet Böylece İtilaf devletlerinin ikilik çıkarma planı sonuçsuz kaldı
- Saltanatın kaldırılması nedeniyle TBMM’de tartışmalar daha da artarak Meclisin çalışmaları olumsuz yönde etkilendi Bunun da etkisiyle TBMM’nin seçimlere gitmesi hızlandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com