Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kapatıldı, tekke, türbeler, zaviye

Tekke, Zaviye Ve Türbeler Neden Kapatıldı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tekke, Zaviye Ve Türbeler Neden Kapatıldı

Tekke, Zaviye ve Türbeler Neden Kapatıldı
Osmanlı toplumunda tekke zaviye ve türbeler önemli bir yer tutmaktaydı Fakat bunların birçoğu asıl görev ve amaçlarından uzaklaşmış halkın duygularını sömüren kişilerin eline geçmişti Atatürk toplumun akılcılığına gölge düşüren bu kurumların kaldırılmasıyla ilgili olarak “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler dervişler ve müridler memleketi olamaz En doğru en gerçek tarikat (yol) medeniyet tarikatıdır” Ve “Ölülerden medet ummak (çare bulmak) çağdaş bir toplum için bir lekedir” Diyerek yapılacak inkılâpların önünü açmıştır

30 Kasım 1925’te alınan bir kararla tekke zaviye ve türbeler kapatılmış böylece toplumsal alanda laikleşme adına önemli bir adım atılmıştır

Aynı gün kabul edilen bir başka yasa ile şeyhlik dervişlik dedelik seyitlik gibi unvanlarda yasaklanmış böylece bu tür ayrıcalıklar kaldırılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com