![]() |
Bir Başka Güfte Var Sarıkamış'ta |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bir Başka Güfte Var Sarıkamış'ta
Mehmedim çarıksız Yemenden gelmiş, Pak beden mor oldu Sarıkamış’ta, Gök mavi yer beyaz, kefeni almış, Bir tufan görüldü Sarıkamış’ta ![]() Hoşaftı menusu yağsız yemekler, Öğünler bir oldu Sarıkamış’ta, Ağlaştı mevcudat ve de melekler, Ak yaşlar nar oldu Sarıkamış’ta ![]() Yıldızlar ağlaştı bulutlar indi, Defterler dürüldü Sarıkamış’ta, Namlular yırtıldı taşlar delindi, Bir tarih yarıldı Sarıkamış’ta ![]() Cilvesidir lakin buda kaderin, Zor nizam kuruldu Sarıkamış’ta, Yaram çok ağırdır çıban çok derin, Silahsız vuruldu Sarıkamış’ta ![]() Sarıkamış dinle tarih seslenir, Şehitler soruldu Sarıkamış’ta, Abide gerekli ruhlar süslenir, Emr-i Hak verildi Sarıkamış’ta ![]() Bak Ömer rikkatle, bak perde perde, Bak Mehmet pir oldu Sarıkamış’ta, Şehitler ölmez Hay! Şehit her yerde, Cennete girildi Sarıkamış’ta ![]() Ömer Ekinci Micingirt Bu harekâtın askeri açıdan, teknik açıdan vebalı büyük ama ona değinmeyeceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarıkamış Harekâtı´nda Mehmetçik her zamanki cesaret ve kararlığıyla üzerine düşeni yerine getirmiş aldığı emirle yola koyulmuştur ![]() Sorumluluğunun farkındadır ![]() ![]() ![]() ![]()
Sineler buz tutmuş, yatar ayazda, Bülbül figan eyler güller niyazda, Ağıt anlatamaz duyguda sazda, Hür vicdanlar kıştı Sarıkamış'ta ![]() Kalanlar çıldırdı aman Allahım! Ürperdim irkildim sarstı günahım, Gözyaşım azığım, dua silahım, Plan suya düştü Sarıkamış'ta Demeyin kardelen yandı ciğerim, Hesaplar çok ağır yaram çok derin, Ağırdır dostlarım, ağır kederim, Melekler uçuştu Sarıkamış'ta ![]() Düşündüm Yemeni ve üşüyorum, Karıştı karlara ben yaşıyorum, Bu vebal çok ağır, zor taşıyorum, Moskof bile şaştı Sarıkamış'ta ![]() Uyan şehit uyan kar uykularda, Bölük bölük yatar canlar ard arda, Kokunu aradım akan karlarda, Bir mazi tutuştu Sarıkamış'ta ![]() Tarih şahit bize ölümsüz millet, Şehitler ölmez ki benim ki hasret, Gül açtı gözyaşım tüllendi kasvet, Şehitler buluştu Sarıkamış'ta ![]() Acım boğum boğum kısıldı sesim, Kader böyle imiş Ömer ne desin, Ülkemden toplandı hemen her kesim, Yatanlar gardaştı Sarıkamış'ta ![]() Ömer Ekinci Micingirt Rus askerleri neye bakar? Karların erimesiyle ortaya çıkar kardelenlere mi yoksa? Sarıkamış Mehmetçiğin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı bir semboldür ![]() Sarıkamış Hareketi o dönemde gizlenmiştir hatanın sahipleri tarafından… Şehitleri gereken şekilde ilgi gösterilmemiş saklanmıştır ![]() ![]() Bir Sarıkamışlı olarak ve Sarıkamış faciasını yaşayan bir milletin evladı olarak Bundan ders çıkarıp o mübarek makama erişen şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum ![]() ![]() Bir Başka Güfte Var Sarıkamış’ta bir beyaz güfte Sarıkamış’ta küskün bir eda ile sarar beni bir matem gözyaşlarım dökülür gaipten sesler gelir kör kağnılar gıcırdar ızdırap şarkısıyla tasalara bürünür gömülürüm sihirli ağıtlara… bambaşka yankılanır Sarıkamış, bambaşka ![]() sonra ruhumu sarar efsunlu musikiler ![]() geceye bir sessizlik yayılır siner çileli geceler uzanır da uzanır doksan bin şehit uzunluğunda… derken bir düşünce alır götürür beni Allahuekber dağlarına bulutlarla birlikte zaman durur, hayat durur, yaşlar donar ayazın kucağında karlara her dokunuşta yutkunur yutkunur boğulurum birkaç kez ayazın en kırak yerinde duygularım kâh coşar kâh emekler Sarıkamış ah Sarıkamış … şehitlerin mekânı hüzünlerin diyarı her tarafın ızdırap ızdırabın türküsü her tarafın bir destan bir destanın öyküsü kim bilir belki de Sarıkamış bir perde mi ne vuslata açılan tarihin son sayfasında, ruhum soluklanır duygularım dirilir karlar okşar baharın çehresiyle her Sarıkamış duyduğumda… ateşin donduğu ölümün gülümsediği ölümün hayat bulduğu yer Sarıkamış yanar kelimeler aşkla AllahuEkber dağlarında her bahar kardelenler açınca ![]() köpürür şehit kokulu dereler kar sularıyla Hu deyip akar her mevsim baharın kucağında öt bülbül öt işte tam zamanı ötmenin gülde burada gülistanda her tarafım bembeyaz her tarafım yemyeşil gelin odası mı ne beyazın ikliminde şehitliğin her rengi konuş susmak yok yanık sevda bu susmak yok konuş sen konuş sarıçam sen şu Merzifonlu Mehmet bak buda Şırnaklı Hasan nasıl da yakışmışlar yan yana ve sırt sırta utansın Gabar dağı utansın şahadetsiz hortlaklar konuş Sarıkamış konuş söyle neden sessizlik bu ne dertli sessizlik sükûtta üşüyorum bu suskunluk nedendir hem sitemin kimedir ![]() ![]() ![]()
![]() |
|