![]() |
Öğrencinin Beden Ölçüsü Alınacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Öğrencinin Beden Ölçüsü AlınacakMEB, hangi spora yatkın olduklarını belirlemek için öğrencilerin kas ve fiziksel yapılarını tahlil edecek ![]() Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 4 ![]() ![]() ![]() MEB, öğrencilerin spor faaliyetlerinden hangisine ehil olduklarını belirlemek, uluslararası geçerliliği olan testler aracılığıyla kas ve fiziksel yapılarını saptamak için, “Sağlıklı Bir Toplum ve Şampiyonlar İçin Yetenek Testi” projesi hazırladı ![]() Proje, Türkiye genelinde 10-11 yaş grubu, ilköğretim 4 ![]() ![]() ![]() Projeye göre, beden eğitimi öğretmenleri okullarında, yaş grubundaki öğrencilerin test ölçümlerini tamamlayacak ![]() ![]() İzin alınacak Testler, her yıl tekrarlanacak ![]() ![]() Öğrencilerin ölçümlerinde, elektronik tartı, çelik mezura, kronometre, şerit mezura, çap ölçer kullanılacak ![]() ![]() Araştırmada, vücut kitle endeksi, esnekliği, kas kuvveti ve dayanıklılığı, hızı, kardiovasküler dayanıklılığı, kilosu, boyu, deri kıvrımı, oksijensiz ortamdaki başarısı ölçülecek ![]() Ölçümler için velilerden izin alınacak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|