Windows 7 ,6 Farklı Sürümle Geliyor |
|
|
#1 |
|
suskun
|
Windows 7 ,6 Farklı Sürümle GeliyorYeni Windows 6 farklı sürümle gelecek Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 7’nin sürüm paketlerini duyurdu ![]() Microsoft’un test sürümü kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanan yeni işletim sistemi Windows 7, pazara 6 farklı sürüm olarak sunulacak Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium, Professional Enterprise ve Ultimate![]() Haberin devamı Microsoft tarafından doğrulanan haberlere göre, firmanın yeni işletim sistemi farklı pazarlar ve kullanım ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kullanıcılara ulaştırılacak Buna göre Windows 7 sürümlerinin özellikleri şu şekilde olacak:Windows 7 Starter * Dünya genelinde yalnızca yeni bilgisayarlarla (OEM) satılacak * Aero kullanıcı arayüzü geliştirmeleri bulunmayacak * Aynı anda en fazla 3 yazılım çalıştırabilecek Windows 7 Home Basic (Vista eşleniği: 200 dolar fiyatla satılıyor) * Sadece gelişmekte olan piyasalarda bulunabilecek * Aero kullanıcı arayüzü geliştirmeleri bulunmayacak Windows 7 Home Premium (Vista eşleniği: 260 dolar fiyatla satılıyor) * Dünya genelinde hem yeni bilgisayarlar (OEM) hem de kutulu olarak satılacak * Aero kullanıcı arayüzü geliştirmeleri bulunacak * Çoklu dokunma desteği bulunacak (dokunmatik ekranlar için) * Ek oyunlar bulunacak * Media Center, DVD oynatma, DVD oluşturma gibi multimedya yetenekleri bulunacak * Ev ağları oluşturma imkanı tanıyacak Windows 7 Professional (Vista eşleniği: 300 dolar fiyatla satılıyor) * Dünya genelinde hem yeni bilgisayarlar (OEM) hem de kutulu olarak satılacak * Home Premium sürümünün tüm özelliklerine sahip olacak * Uzak Masaüstü evsahipliği, etki alanı (domain) desteği, çevrimdışı klasörler gibi geliştirilmiş ağ özellikleri bulunacak * Mobility Center eklentisi * Sunum modu bulunacak Windows 7 Enterprise * Yalnızca çoklu lisans (Volume Licence) ile satılacak * Proffessional sürümünde bulunan tüm özelliklere sahip olacak * Branch Cache, Direct Access ve BitLocker özellikleri eklenecek Windows 7 Ultimate (Vista eşleniği: 320 dolar fiyatla satılıyor) * Yeni bilgisayarlar ve kutulu olarak satılacak ancak satış miktarı kısıtlı olacak ![]() * Enterprise sürümünde bulunan tüm özelliklere sahip olacak
|