|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
araplar, israilli, türkiye’ye, yerleştirilsin |
![]() |
"İsrailli Araplar Türkiye’ye Yerleştirilsin |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() "İsrailli Araplar Türkiye’ye Yerleştirilsin"İsrailli Araplar Türkiye’ye yerleştirilsin" İsrail’de seçimlere sayılı günler kala, sağdaki Ulusal Birlik partisi adaylarından Michael Ben-Ari, "İsrail’deki Arap sorununun çözümü için, İsrailli Arapların Venezüella veya Türkiye gibi ülkelere gönderilmesinin" yolunu açma vaadinde bulunuyor ![]() Kendisini İsrail’de yasadışı ilan edilen ırkçı Kah örgütünün lideri Meir Kahane’nin "öğrencisi ve takipçisi" olarak tanıtan Ben-Ari, Ynet sitesiyle yaptığı söyleşide, ülkedeki Arap sorunu için çözüm önerisini açıkladı ![]() "Kahane’yi temsil eden tek kişi ben değilim" diye konuşan Ben-Ari, hem Knesset’in (İsrail parlamentosu) içinde, hem de dışarıda Kahane’nin birçok taraftarı bulunduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() "Kahane haklıydı" diyen Ben-Ari, Haham Meir Kahane’nin 24 yıl önce söylediklerinin, bugün seçim kampanyalarının odağına yerleştiği görüşünde ![]() ![]() ![]() Haham Meir Kahane, "Arapların gönüllü ya da zorla sürgüne gönderilmesi için" 1970’li yılların başında kampanya başlatmıştı ![]() ![]() ![]() Aşırı sağcı adayın "Arap sorunu" için önerdiği plan, "dünya çapında bir finansal kampanyayla İsrailli Arapların Türkiye veya Venezüella gibi ülkelere yerleştirilmesi için insani koridor açılmasını" öngörüyor ![]() ![]() Ben-Ari, İsrail’deki Arapların tamamını mı kastettiği sorusu üzerine, "Hepsini düşman olarak görmediğini" söyledi ![]() ![]() ![]() Michael Ben-Ari ayrıca, partisinin Suriye ve Filistinlilerle diplomatik görüşme yolunu arayan bir hükümetin parçası olmayacağını da söyledi ![]() ![]() Ynet sitesi, partisinin 4 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|