![]() |
Cicek Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cicek EkmekCicek Ekmek Tarifi ![]() Malzemeler: 1 su bardağı sıcakça su 2 tatlı kaşığı kuru tozmaya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvıyağ yada tereyağı/margarin 3-3,5 bardak kadar ekmek unu Üstüne serpmek için susam, surmak için hafif su ile çırpılmış yumurta akı Yapılışı: Suyun içine mayayı serpiştirin ![]() ![]() İçine tuzu, yağını koyup yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ![]() Hafif unlu tezgahta 5–10 dakika pürüzsüz saten gibi oluncaya kadar yoğurmaya devam edin ![]() ![]() Top sekli verip 1 saat kadar kabarmaya bırakın ![]() Hamuru ikiye bolun ![]() ![]() Varsa yuvarlak cam pay kalıbınızı yağlayın ya da mısır unu serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı işlemi diğer hamura da uygulayın ![]() ![]() Tekrar kabarması için bekletin iki katına çıkana kadar ![]() Su ile çırpılmış yumurta beyazı sürüp susam serpin ![]() Önceden ısıtılmış 375F (165-170C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin 45 dakika kadar ![]() |
![]() |
![]() |
|