![]() |
Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!! |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!!'Davos çıkışı planlıydı' ![]() Erdoğan'ın Davos çıkışını planlı bulan Milliyet yazarı Can Dündar, oturumdaki süre dağılımının adaletsiz olmadığını fakat 1 saatin yetersiz olduğunu yazdı ![]() http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Davos bandını yeniden izleyince ![]() ![]() ![]() Televizyonda tartışma programı yöneten biri olarak, farklı görüşten konuklara adil davranma zorunluluğunu ve ateşli bir tartışmada eşit süre ilkesine sadık kalmanın zorluğunu iyi biliyorum ![]() Bu gözle, Gazze oturumunu Davos'un resmi sitesinden bir kez daha, dikkatle izledim ![]() ![]() ![]() ![]() Gözlemlerimi aktarayım: Planlı bir çıkıştı 1) Paneli Türkiye istemiş ![]() ![]() 2) Oturumu, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab'ın yönetmesi planlanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) İkinci hata; süre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Genelde âdet, konukları ilk turda kısa konuşturmak, ikinci turda birbirlerini yanıtlamaları için yeniden söz vermektir ![]() ![]() Süre hesabı yanlış 5) Erdoğan, moderatörü haşlarken "Peres 25 dakika konuştu, ben 12 dakika konuştum" demişti ![]() Kronometreyle ölçtüm ![]() Ban Ki-moon 7 dakika 20 saniye konuşmuş ![]() Erdoğan 16 dakika konuşmuş ![]() Amr Musa 12 dakika 45 saniye konuşmuş ![]() Peres 21 dakika konuşmuş ![]() Yani Erdoğan kendi konuşma süresini olduğundan 4 dakika az, Peres'inkini ise olduğundan 4 dakika çok söylüyor ![]() 8 tane "One minute" 6) Peres'in kendisini eleştiren diğer 3 konuşmacıya birden cevap vermeye çalıştığı düşünülürse bu süre adil sayılır ![]() 7) Oturum tam 1 saatte tamamlanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() 8) Ama "1 dakika"da kalmıyor ![]() ![]() ![]() Erdoğan ve 2 dakikayı buluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Tercümedeki eksik 9) Gelelim asıl sürprize: Bandı İngilizce izleyince simültane tercümanın belki telaştan, belki diplomatik bir skandala engel olmak için bazı sert sözleri atladığı ya da dozunu düşürdüğü anlaşılıyor ![]() Mesela Erdoğan Peres'e, "Sesin yüksek çıkıyor ![]() ![]() "Çok güçlü bir sesiniz var ![]() ![]() Erdoğan'ın "Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz" sözü tercüme edilmemiş ![]() "Benim için Davos bitmiştir" sözü de ![]() ![]() ![]() Dolayısıyla, Peres ve Türkçe bilmeyen dünya, Erdoğan'ın diklenişini bizimle aynı dozda hissetmemiş ![]() 10) Son bir gözlem: Erdoğan paneli terk ederken Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa onu ayakta tebrik ediyor, sonra da peşinden gitmeye teşebbüs ediyor ![]() ![]() Futboldaki gibi, bazı pozisyonlarda kimin kime faul yaptığı, hakemin nerede şaştığı, bandı başa sarıp yeniden izleyince daha iyi anlaşılıyor ![]() alıntı ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!! |
![]() |
![]() |
#2 |
sam00
|
![]() Cevap : Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!!İlginç, ama gerçektende söz kesmek pek iyi bir davranış değildi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!!Aslında planlı olan,davos zirvesi değil,İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısıdır,ispatı ise Gazze saldırısının Başbakan Erdoğan'la terörist ülke İsrail Başbakanının görüşmesinden hemen sonra gerçekleşmesidir,İsrail ile Erdoğan arasında ki bu ince çıkar ilişkisinin,aslında sadece İsrail'in menfi çıkarlarını gözetmesinin bir diğer kanıtı ise,Erdoğan'ın Musevilerden ödül alan tek Müslüman devlet başbakanı olmasıdır,bu bağlamda Filistin'de öldürülen 1000'in üzerindeki Filistinli kardeşlerimizin katili İsrail değil,İsrail devletinin çıkarlarını gözeten bir parti dolayısıyla seçim öncesi pirim yaptırdıkları Erdoğan'dır! ![]() ![]() ![]() Aslında siz akp döneminde doğumuzda yahudilere yapılan toprak satışının ecevit döneminde satıldığı kadar olmamasınıda aldanmayın,bunun nedeni milletin uyanmmasıdır,hele siz seçim sonrasını bekleyin akpnin doğuyu yahudi olamak şartıyla bir alana bir bedava seçenekleriyle har vurup harman savuracağını görünce can dündarın haklılığını da yakından göreceksinizdir,biz biz olalım,karşı tarafta olduğu için yapılan herşeyin altında bir bit yeniği olduğunu hatta kesinlikle karşı çıkıp türkiyemizin önünü olabildiğince kapayalım ki,dışarıdan içeriye birşey girmesin,sonra mazallah boynumuzun büküklüğü,devlet olarak sünepeliğimiz geçer meçer olacak iş değil,Allah korusun!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
su perisi
|
![]() Cevap : Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!!Sevgili Vandettayı yorumundan dolayı tebrik ediyor saygıyla önünde eğiliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüreğimden geçen herşey yukarıda fazlasıyla yazılmış, paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Davos Çıkışı Planlı mıydı Acaba!!Kalemine sağlık arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() |
|